« Terug naar het overzicht

Recruitment proces van UX-ers is cruciaal!

Vorige week sprak ik met mijn kandidaat die onlangs is gestart bij een bekend A-merk als Lead UX Designer.

Deze kandidaat had meerdere opties, hij kon ook aan de slag bij ‘de concurrent’. Ik vroeg hem waarom hij nou voor dit bedrijf (mijn klant) had gekozen. Hij gaf aan dat hij een beter gevoel had bij deze opdrachtgever. Na doorvragen gaf hij uiteindelijk aan dat het werving & selectie traject strakker in elkaar zat, de gesprekken waren goed voorbereid bij de opdrachtgever én de persoonlijke klik was groter.

Ik hoorde van een andere designer dat het traject vaak niet goed wordt opgepakt door de opdrachtgever. Het eerste gesprek is bijvoorbeeld met een persoon die weinig van design weet. Of de kandidaat heeft al 2 gesprekken gevoerd – en heeft ondertussen óók nog een design opdracht gedaan – en dan wil het bedrijf dat ‘de directeur’ ook nog een gesprek met de kandidaat voert. Ondertussen is de vogel gevlogen..

Er worden veel UX-ers gevraagd en goede kandidaten zijn schaars! En als het niet lukt… huur dan een recruiter in die je vertrouwt én verstand heeft van (UX) design vraag hem / haar een advies hoe het proces in te richten en een eerste screening te doen. Zo is de kans op succes groter!

Heb je vragen? Neem contact met ons op!