« Terug naar het overzicht

Ben je een junior UX-er en gaat jouw UX carrière volgens plan?

Gaat jouw UX  carrière volgens plan? Ik spreek regelmatig junior UX-ers die een jaar of twee jaar werken en het op zich naar hun zin hebben, maar niet de kans hebben gekregen te doen waarvoor ze ‘getekend’ hebben. Vooral uitvoerend werk doen, géén research en ‘denk gedeelte’ van projecten.

Mijn advies is: probeer die volgende rol te vinden. Vergelijk jouw skills met wat je zou willen doen. Zou je meer UX research willen doen? Wil je beter worden in het schrijven van requirements? Wat het ook is… op het moment dat je het weet ‘sta je in je kracht’ omdat er duidelijkheid is! Ga kijken of je vrijwillig een design project kan oppakken. Of een project waarin je jouw skills kan verbeteren op het gebied van het schrijven van requirements.

Als ik juniors spreek kijk ik altijd of ze vrijwillig projecten hebben opgepakt. Je toont hiermee initiatief en toewijding! Je zal zien dat de mensen om je heen je zullen helpen zodra je deze boodschap gaat ‘zenden’. Zorg dat je een visie hebt op je eigen loopbaan en inspireer anderen. Word een leider! Zorg dat je uniek wordt. En bouw aan een 5-10 jaren plan dat je regelmatig evalueert en zo nodig bijstelt. Reflecteer regelmatig op wat je hebt geleerd. Bouw aan een ‘carriere strategie’! Blijf niet té lang hangen in een baan die je geen bevrediging geeft. Het leven is té kort!

Heb je vragen? Neem contact met ons op!